Az épület szerkezetei: 

Alapozás: 60 cm vastag vízzáró vasbeton lemezalap

Felmenő teherhordó szerkezet: Monolit vasbeton pillérváz szerkezet. Merevítőfalak 30 cm monolit vasbeton.

Födémszerkezet: Monolit vasbeton födém (23-25cm) lépéshanggátló szigeteléssel.  Erkélyek változó vastagságú monolit vasbetonlemez konzolos kialakítással.

Falazatok:           

vázkitöltő falazat: 30 cm vastag  Porotherm 30-as falazóblokk

lakás elválasztó falak : Silka 25 ,illetve 30 -as hanggátló falazóblokk

válaszfalak: 10 cm-es Porotherm vagy Ytong  válaszfallap tégla

Tetőszerkezet  és héjalás: Szigetelt lapostető.

Víz elleni szigetelések: Függőleges síkban vízzáró vasbeton fallal, illetve drénlemezzel,  vízszintes síkban vízzáró vasbeton lemezalappal, illetve PVC és bitumenes lemez elhelyezésével.

Hőszigetelés: A homlokzat burkolat min. 10 cm vastag hőszigetelő rendszer színvakolattal.

Nyílászárók: 

Homlokzati nyílászárók: műanyag ablakok, fehér műanyag bukó-nyíló kivitel, tervrajzban meghatározott méretek szerint, erkélyajtó bukó-nyíló kivitelben, 7 kamrás K=0,7 w/m2, (3 rétegű üvegezéssel) tervek szerinti kivitelben.

Lakásbejárati ajtók: Biztonsági, az előírásoknak megfelelő lakásbejárati ajtó optikai kitekintővel,   az Európai Unióban  elfogadott bizonylattal rendelkezik.

Épületgépészet: 

A kialakításra kerülő lakások használati melegvízellátása központi indirekt fűtésű HMV bojlerrel történik, mely a földszinti gépészeti helyiségbe kerül felszerelésre. A konyhák és a fürdőszobák HMV ellátása is innen történik. 

A víztakarékosság és a komfortosság növelése miatt recirkulációs hálózat is kiépítésre kerül.

A fűtési rendszert a földszinten lévő időjárásfüggő szabályozású gáztüzelésű központi kondenzációs turbós kazánok szolgálják ki.

A hőleadók acéllemez radiátorok, a fürdőszobákban törölköző szárítós radiátorok. A csővezetékek a lakásokon belül 5 rétegű alu. betétes műanyag csövek. A fűtés helyiségenkénti szabályozását a radiátorokon lévő termosztatikus radiátorszelepek biztosítják.

A vezetékek szabadon vagy falban kerülnek elhelyezésre, a vezetékeket polifoam csőhéj szigeteléssel kerülnek kialakításra.

Minden lakáshoz külön hőmennyiségmérő és hideg, meleg vízóra tartozik. A vízmelegítéshez szükséges fűtési energiát a kazánok biztosítják.

A két szobás lakásokban 1 db klíma előkészítés kialakítására, a három, négy vagy öt szobás lakásokban 2 db klíma előkészítés kialakítására kerül sor.

Általános  épületvillamosság: A lakásokban elhelyezett elektromos szerelvények (kapcsolók, dugaljak) Legrand típusúak. A lakásokban a telefon és TV antenna CAT-6 csillagpontos kiépítésben készül el. A lakások előterében kaputelefon kerül kialakításra. A lakásokban 1*32 A teljesítmény kerül kialakításra, mely vevői igény esetén felár ellenében háromfázisúvá bővíthető. A lakások elektromos csatlakozóinak kiépítése az alábbiak szerint kerül kivitelezésre:

Nappali: 5 db konnektor, ebből 2db a TV-internet csatlakozásnál

Szoba: 4db, ebből 2 db a TV-internet csatlakozásnál

Hálószoba 12 m2 -ig: 3 db (TV-csatl nélkül, ha TV-is lesz: 4 db.)

Konyha: 6 db (Elszívó, hűtőgép, mosogatógép+ 3 db általános konnektor)

Tűzhely csatlakozás sorkapcsos dobozzal

Fürdőszoba: 1 db 2-es csatlakozó a mosógépnél, Borotva konnektor a mosdónál 1db, 1db az elszívónál

Külön WC-ben 1 db az elszívónál

Erkély: 1db védett konnektor

A földszinti lakások esetében kialakításra kerül a riasztó előkészítése.

A lakószintek közösségi terei mozgásérzékelőkkel vagy időkapcsolókkal vezérelt energiatakarékos világítással kerülnek kialakításra. A kiürítési útvonalakon (lépcsőház és garázs) biztonsági és irányfény világítás létesül készenléti lámpatestekkel.

Lift: Az épületben 1 db 630 kb./ 8 személy teherbírású KONE EcoSpace típusú személyfelvonó  kerül kialakításra, mely mikroprocesszoros le-felgyűjtő vezérléssel, vészcsengővel,  vészvilágítással, digitális kijelzésű vezérlőpanellel, GSM alapú, szünetmentes  tápegységgel ellátott vészjelzéssel rendelkezik.

  A lakások felszereltsége:

Burkolatok:  

Hidegburkolat – A fürdőszobában  a padlón min. 30x30  cm méretű kerámia lapburkolat, a falakon 2,1 m magasságig mázas fali csempe kerül kialakításra A WC-ben. a  padlón min. 30x30 cm méretű kerámia lapburkolat, a falakon 2,1 m magasságig mázas fali csempe kerül kialakításra A burkolatok eladó által bemutatott anyagokból  több színben is választhatóak. Az erkélyek egységes kültéri fagyálló gres lappal lesznek burkolva. A teraszok térburkolattal ellátottak.

Melegburkolat – 8 mm vastagságú, 32-es kopásállóságú laminált parketta eladó által bemutatott anyagokból több színben is választhatóak.

Beltéri ajtók: Egyszárnyú, fóliázott ajtólapok utólag szerelhető tokkal, a szükséges alumínium szerelvényekkel, pántalsókkal és pántfogadókkal, falnyílásba beszerelve, az eladó által bemutatott színből választva kerülnek majd beépítésre.

Festés: Diszperziós festéssel két rétegben, fehér színben.

Konyha felszereltsége: Víz – csatorna, csatlakozás kerül kiépítésre. Mosogatógéphez szükséges csatlakozás kerül kiépítésre. A konyában csak elektromos tűzhely kialakítása lehetséges. A konyhabútort és a gépeket az ár nem tartalmazza.

WC felszereltsége: A WC-ben kézmosó egykaros keverő csapteleppel,  műanyag bűzelzáró szifonnal és falba épített Geberit tartállyal kerül kialakításra.

A Wc-ben késleltetett be-, és kikapcsolású ventilátor található. A ventilátor az indító jelet a világítás felkapcsolásával egyidejűleg kapja meg.

Fürdőszoba felszereltsége: A mosdó egykaros keverő csapteleppel műanyag bűzelzáró szifonnal rendelkezik. A fürdőkád fehér akril kád, kádtöltő csapteleppel, zuhany szettel, kerül elhelyezésre. A fürdőben késleltetett be-, és kikapcsolású ventilátor található. A ventilátor az indító jelet a világítás felkapcsolásával egyidejűleg kapja meg. Mosógép csatlakozás kialakításra kerül.

 

Tároló: A tárolók önállóan kapcsolható világítással rendelkeznek, oldalfalai falazottak, ajtaja fémlemez, zárható. A tárolók aljzata gress lappal burkolt.

 

Gépkocsi beálló: 

A gépkocsi beállók az utcafrontról, az épület jobb oldalán levezető rámpán közelíthetők meg. A parkoló szint közös felhasználású területe elektromos működtetésű garázskapuval lesz felszerelve. A gépkocsi tároló gyalogos forgalmát 1 db lépcsőház, illetve 1 db felvonó teszi lehetővé.

Pótmunkák felár ellenében

A vevő kérésére és költségviselése mellett belsőépítészeti konzultáción kérheti a lakás felszereltségének módosítását előre egyeztetett módon, az eladó jóváhagyásával pótmunka megrendelés keretében, felár ellenében, melynek feltételei az alábbiak:

Kérhető pótmunkák:

3X16 A kialakítása

előkészítés elektromos redőnyökhöz (elektromos kiállások)

előkészítés klímához (klíma becsövezése )

riasztó előkészítés (becsövezés, vezetékezés)

kád helyett zuhanykabin kialakítása

válaszfalak mozgatása (a wc és fürdő falai nem változtathatóak)

Pótmunka igények leadási határideje:

Földszinti lakásoknál: 

emeleti lakásoknál: 

emelti lakásoknál:   

–IV. emeleti lakásoknál:

Pótmunka megrendelés esetén az eladó fenntartja magának a jogot az Előszerződés 6.1. pontjában megjelölt birtokbavételre történő felajánlás határidejének meghosszabbítására.

A módosítások nem érinthetik az épület külső megjelenését és szerkezetét, a vízszintes, függőleges strangokat, nem ronthatják annak minőségét, nem érinthetik az épületre és a lakásokra vonatkozó műszaki specifikációkat és szabványokat, nem hozhatnak hátrányos helyzetbe sem más tulajdonosokat, sem harmadik feleket, továbbá semmilyen tekintetben nem változtathatják meg a projekt ütemezését.

Az árajánlat vevő általi elfogadása esetén a felek a módosítások díjáról és feltételeiről vállalkozási szerződést kötnek, amelyben a kivitelezés feltételei, költsége, határideje és egyéb szerződéses feltételek részletezésre kerülnek.  A kivitelezés költségét a vételár felett külön előre meg kell fizetni.

Módosításokra csak az eladó hozzájárulása alapján kerülhet sor, mely az eladó belátása szerint megtagadható. A vevő köteles e módosításoknak a vállalkozási szerződésben meghatározandó mértékű költségét, továbbá konzultációs, tervezési díjat előzetesen kifizetni. A felszámolt díj a módosítások számától függően ismételhető.

Építész tervezési díj: 80.000 Ft+áfa/alkalom                          Gépész tervezési díj: 80.000 Ft+áfa/alkalom

Elektromos tervezési díj: 80.000 Ft+áfa/alkalom                   Konzultációs díj  50.000 Ft+áfa/alkalom

A kivitelezési munkák költségén túlmenően a vevő köteles előre megfizetni a kiviteli terv módosításának díját is.

Általános  feltételek

Amennyiben a Vevő a pótmunkákat nem az Eladó által megjelölt kivitelező/vállalkozó céggel kívánja elvégeztetni, úgy a kivitelezési munkálatokat az épületre vonatkozó végleges és jogerős használatbavételi engedély beszerzése és a Lakás birtokbaadása után lehet elkezdeni.

Az épületre vonatkozó végleges és jogerős használatbavételi engedély beszerzését megelőzően minden szükséges munkát csak az eladó által kinevezett/jóváhagyott kivitelező végezhet el.