XIII. ker. Angyalföld-kertvárosi Társasház

XIII. kerület kertvárosában

Műszaki leírás

Az alábbiakban részletesen tájékozódhat az újépítésű társasház műszaki tartalmáról, a kulcsrakész új lakás paramétereiről, felszereltségéről.

Az épület szerkezetei

 

Alapozás: 50 cm vastag vízzáró vasbeton lemezalap

Felmenő teherhordó szerkezet: Monolit vasbeton pillérváz szerkezet. A pince határoló falai vízzáró monolit vasbetonszerkezetek. A merevítő falak 30 cm vastag monolit vasbetonból készülnek.

Födémszerkezet: Monolit vasbeton födém (23-25cm) lépésgátló és kopogáscsillapító szigeteléssel. Erkélyek változó vastagságú monolit vasbetonlemez konzolos kialakítással készülnek.

Falazatok:

 • vázkitöltő falazat: 30 cm vastag Porotherm 30-as falazóblokk
 • lakás elválasztó falak : Silka 25-ös, 30 -as hanggátló falazóblokk
 • válaszfalak: 10 cm-es Porotherm vagy Ytong válaszfallap tégla

Tetőszerkezet és héjalás: Szigetelt lapostető, monolit vasbeton födém, kavics leterheléssel, vagy extenzív zöldtetővel.

Víz elleni szigetelések: Függőleges síkban vízzáró vasbeton fallal, illetve drénlemezzel, vízszintes síkban vízzáró vasbeton lemezalappal, illetve PVC és bitumenes lemez elhelyezésével.

Homlokzati burkolat: A külső falfelületen 15 cm vastag hőszigetelő homlokzati rendszer kerül kialakításra 1,5 mm vastagságú kapart nemes vakolattal, illetve több helyen, ezt felváltva természetes kőhatású táblás burkolatok kerülnek elhelyezésre. A lábazatokon polisztirol szigetelésű lábazati vakolatrendszer kerül kialakításra.

Korlátok: Az erkélyeken és loggiákon acél szerkezetű horganyzott, intimitást biztosító pálcás korlátok kerülnek felszerelésre, ferde elhelyezéssel, valamint mellvédfalak bádogborítással az emeleti teraszokon.

Nyílászárók:

 • Homlokzati nyílászárók: műanyag nyílászárók, utcafronton antracit, többi helyen fehér színű műanyag bukó-nyíló kivitel, tervrajzban meghatározott méretek szerint, erkélyajtó bukó-nyíló kivitelben, 6 kamrás K=0,7 w/m2, (3 rétegű üvegezéssel) tervek szerinti kivitelben.
 • A homlokzati nyílászárók hőszigetelt alumínium, elektromos vezérlésű redőnnyel kerülnek beszerelésre, a fürdőszoba ablakok kivételével.
 • Lakásbejárati ajtók: Biztonsági, az előírásoknak megfelelő lakásbejárati ajtó optikai kitekintővel, az Európai Unióban elfogadott bizonylattal rendelkezik.

Épületgépészet

Hideg-melegvíz:

A kialakításra kerülő lakások használati melegvízellátása 2 db központi indirekt fűtésű HMV bojlerrel történik, mely a földszinti gépészeti helyiségbe kerül felszerelésre. A konyhák és a fürdőszobák HMV ellátása is innen történik.

Az épület tetejére, déli tájolással 13 db, közel 30 nm felületű napkollektoros rendszer kerül elhelyezésre.

Az egyik bojler közvetlen napkollektoros fűtést kap, de a beépítendő átkeringtető szivattyú lehetővé teszi, hogy a napkollektor napsütéses időben a felhasználható HMV mennyiség akár 75%-át is napenergiával biztosíthatja. A vízmelegítéshez szükséges ,ezen felüli fűtési energiát a kazánok biztosítják.
 A víztakarékosság és a komfortosság növelése miatt recirkulációs hálózat is kiépítésre kerül.

Minden lakáshoz külön hideg, meleg vízóra tartozik.

Fűtés:

A fűtési rendszert a földszinten lévő időjárásfüggő szabályozású gáztüzelésű központi kondenzációs turbós fali fűtőkazánok szolgálják ki.
 A hőleadók acéllemez radiátorok, a fürdőszobákban törölköző szárítós radiátorok. A csővezetékek a lakásokon belül 5 rétegű alu. betétes műanyag csövek. A fűtés helyiségenkénti szabályozását a radiátorokon lévő termosztatikus radiátorszelepek biztosítják.

A vezetékek közös részeken szabadon, illetve strangokban, lakáson belül falban, aljzatban kerülnek elhelyezésre, a vezetékek polifoam csőhéj szigeteléssel kerülnek kialakításra.
 Minden lakáshoz külön hőmennyiségmérő tartozik.

A lakásokban minden szobában klíma előkészítés kialakítására kerül sor.

Általános épületvillamosság

Erősáramú berendezések:

A lakásokban 1*32 A teljesítmény kerül kialakításra, mely vevői igény esetén felár ellenében háromfázisúvá bővíthető. A lakásokon belüli kismegszakító szekrény az előszobákban lesz elhelyezve. A lakások elektromos csatlakozóinak kiépítése az alábbiak szerint kerül kivitelezésre:

 • Nappali: 5 db konnektor, ebből 2db a TV-internet csatlakozásnál
 • Szoba: 4db, ebből 2 db a TV-internet csatlakozásnál
 • Hálószoba 12 m2 -ig: 3 db (TV-csatl nélkül, ha TV-is lesz: 4 db.)
 • Konyha: 6 db (Elszívó, hűtőgép, mosogatógép+ 3 db általános konnektor)
 • Tűzhely csatlakozás sorkapcsos dobozzal
 • Fürdőszoba: 1 db 2-es csatlakozó a mosógépnél, Borotva konnektor a mosdónál 1db, 1db az elszívónál
 • Külön WC-ben 1 db az elszívónál
 • Erkély: 1 db védett konnektor

Gyengeáramú berendezések:

A lakásokban a telefon és TV antenna CAT-6 csillagpontos kiépítésben készül el. A lakások előterében kaputelefon kerül kialakításra. A lakások mindegyikében Vodafone valamint Telekom szolgáltató által kiépített tv, telefon és internet szolgáltatás lesz elérhető.

A földszinti lakásokban riasztó előkészítés (védőcsövezés) kerül kialakításra.

Közösségi terek:

A lakószintek közösségi terei mozgásérzékelőkkel vagy időkapcsolókkal vezérelt energiatakarékos világítással kerülnek kialakításra. A kiürítési útvonalakon (lépcsőház és garázs) biztonsági és irányfény világítás létesül készenléti lámpatestekkel.

Lift: Mindkét épületben 1-1 db 630 kb./ 8 személy teherbírású KONE EcoSpace típusú személyfelvonó kerül kialakításra, mely mikroprocesszoros le-felgyűjtő vezérléssel, vészcsengővel, vészvilágítással, digitális kijelzésű vezérlőpanellel, GSM alapú, szünetmentes tápegységgel ellátott vészjelzéssel rendelkezik.

Autótöltő előkészítés:

A teremgarázsban későbbi autótöltő csatlakozás lehetőség előkészítése kerül kialakításra.

A lakások belső felszereltsége

Burkolatok:

 • Hidegburkolat – A fürdőszobában a padlón min. 30× cm méretű kerámia lapburkolat, a falakon min. 2, m magasságig mázas fali csempe kerül kialakításra A WC-ben. a padlón min. 30× cm méretű kerámia lapburkolat, a falakon min. 2, m magasságig mázas fali csempe kerül kialakításra. A lakáson belüli burkolatok Eladó által bemutatott anyagokból több színben is választhatók. Az erkélyek egységes kültéri fagyálló gres lappal lesznek burkolva. A teraszok egységes kültéri, fagyálló térburkolattal ellátottak.
 • Melegburkolat – 8 mm vastagságú, 32-es kopásállóságú laminált parketta eladó által bemutatott anyagokból több színben is választhatók.

Hideg-melegburkolatok között burkolatváltó profil kerül elhelyezésre.

Beltéri ajtók: Egyszárnyú, fóliázott ajtólapok utólag szerelhető tokkal, a szükséges inox szerelvényekkel, pántalsókkal és pántfogadókkal, falnyílásba beszerelve, az eladó által bemutatott típusból több színben is választhatók.

Falburkolatok: A falak és a mennyezet kétszeri glettelést követően kétrétegű diszperziós falfestést kapnak fehér színben.

Konyha felszereltsége: Víz – csatorna, csatlakozás kerül kiépítésre. Mosogatógéphez szükséges csatlakozás kerül kiépítésre. A konyában csak elektromos tűzhely kialakítása lehetséges. A konyhai elszívók előkészítése kiépítésre kerül, a műszaki adottságok függvényében leginkább strangokban, illetve helyenként a homlokzatra kerül kivezetésre. A konyhabútort és a gépeket az ár nem tartalmazza. A konyhákban nem készül fali hidegburkolat.

WC felszereltsége: A WC-ben kézmosó egykaros keverő csapteleppel, műanyag bűzelzáró szifonnal és falba épített Geberit tartállyal és Geberit Selnova vagy azzal egyenértékű WC csészével kerül kialakításra.

A Wc-ben késleltetett be-, és kikapcsolású ventilátor kerül beépítésre. A ventilátor az indító jelet a világítás felkapcsolásával egyidejűleg kapja meg.

Fürdőszoba felszereltsége: A fürdőben Geberit Selnova vagy azzal egyenértékű mosdó kerül beépítésre egykaros keverő HansGrohe Logis vagy azzal egyenértékű csapteleppel ,amely műanyag bűzelzáró szifonnal rendelkezik. A H2O Danuta vagy azzal egyenértékű fürdőkád fehér akril kád, amely HansGrohe Logis vagy azzal egyenértékű kádtöltő csapteleppel, HansGrohe Crometta vagy azzal egyenértékű flexibilis zuhany tömlővel és falra szerelhető zuhanyzófejjel kerül elhelyezésre. A négy szobás lakásokban H2O Zénó vagy azzal egyenértékű 90cm * 90 cm-es zuhanytálca és H2O Projecta vagy azzal egyenértékű zuhanykabin kerül beépítésre HansGrohe Logis vagy azzal egyenértékű zuhany csapteleppel és HansGrohe Crometta vagy azzal egyenértékű zuhany szettel. A fürdőben késleltetett be-, és kikapcsolású ventilátor kerül beépítésre. A ventilátor az indító jelet a világítás felkapcsolásával egyidejűleg kapja meg. Mosógép csatlakozás a fürdőszobában, vagy a terv szerinti helyiségben kerül kialakításra.

 

Tárolók

A tárolók önállóan kapcsolható világítással illetve 1 db konnektorral rendelkeznek, oldalfalai falazottak, ajtaja fémlemez, kulccsal zárható. A tárolók aljzata gress lappal burkolt.

 

Közös területek

Gépkocsi beálló:

A gépkocsi beállók az utcafrontról, az épület bal oldalán levezető rámpán közelíthetők meg. A parkoló szint közös felhasználású területe elektromos működtetésű garázskapuval lesz felszerelve. A gépkocsi tároló gyalogos forgalmát 2 db lépcsőház, illetve 2 db felvonó teszi lehetővé. Az elhelyezett ajtók tűzvédelmi követelményeknek megfelelő, egyszárnyú ajtók. A teremgarázs illetve a pinceszint a szükséges helyeken mennyezeti hőszigeteléssel kerül kialakításra. A parkolóhelyek, számok és forgalomirányító jelek felfestésre kerülnek.

Lépcsőház, folyosó, közlekedő:

A lépcsőházak, folyosók, közlekedők és a liftkabin padlója is gres padlóburkolattal készül el, a falak kétszeri glettelést követően kétrétegű diszperziós falfestést kapnak fehér színben. A mennyezeteken a földszinttől a 4. emeletig kazettás álmennyezeti rendszer kerül kiépítésre. Tűzvédelmi követelményeknek megfelelő besorolású ajtók kerülnek elhelyezésre a közös részeken is.

Udvar és kertek:

Az udvar, mind a közös kert, mind a saját tulajdonhoz tartozó kertrészek kialakítása kertészeti tervek szerint történik, kültéri térkő burkolattal illetve füvesített területtel.
 A kertben automata öntözőrendszer kerül kiépítésre.

 

Általános információk

Az Eladó fenntartja a jogot, hogy a műszaki leírásban meghatározott anyagok helyett, azzal megegyező, vagy azt meghaladó minőségű anyagot építsen be.

A Vevő a megadott alapkiviteli termékekből választhat legkésőbb az eladói felhívást követő 30 napon belül. A határidő letelte után további választási lehetőség nincs, az Eladó által kiválasztott termék kerül beépítésre. Az alapkivitelből választható termékek után további térítést, díjat nem kell fizetni, azok ellenértékét a Vételár tartalmazza.

Az ingatlanok megtekintésére két alkalommal van lehetőség a kivitelezés során, az Eladóval történő előre egyeztetett időpontokban, betartva minden idevonatkozó munkavédelmi előírást, illetve szabályt.